Waar naar toe...

gratis aperitieflezing Tine Hens: Het klein verzet.

Koksijde - 1/12/18

Programma

Tine Hens is historica, journaliste en auteur van Het klein verzet (Epo, 2015), het verhaal van mensen die van Griekenland tot Denemarken in hun eigen wijk of stad, of met hun eigen bedrijf bewijzen dat een andere, sociaalecologische economie mogelijk is.
Hoe zou de wereld na het kapitalisme er uit zien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? Wat als we met z’n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt maar dat wij de economie zijn?
Dat zijn de vragen waarmee Tine Hens op reis vertrekt door Europa. Ze maakt een tocht langs vergeten utopieën, langs boeren die elektriciteit verkopen, langs ingenieurs die boeren werden, langs kiwi’s van eigen kweek, langs mensen die hebben en kopen inwisselden voor ruilen, delen en geven. Het geeft een duidelijk idee van wat wij allemaal samen kunnen doen aan de klimaatverandering.

Aperitieflezing = lezing + aperitief (gratis)!
De adviesraad internationale samenwerking Kokos en Wulloks nodigt u niet alleen van harte uit om kennis te maken met Tine Hens; graag leren we ook elkaar kennen, met een aperitiefje!

Om in te schatten hoeveel stoelen we mogen klaarzetten en hoeveel aperitiefjes we moeten voorzien, graag uw aanwezigheid bevestigen via ina.vanthienen@koksijde.be of 058 51 08 92.
U wil graag komen maar heeft geen babysit? Wij letten met veel plezier een uurtje op uw spruit (ruimte naast de zaal)! Laat ons enkel even weten op voorhand!

Aanvang

10u30

Inkom

gratis

Locatie/Adres

Het Bedrijf - Leopold II laan 9A, Oostduinkerke


© 2018 - WaarNaarToe
[1747 evenementen]