Waar naar toe...

6 Years Ohm w/ The Zenker Brothers & Shlømo

Kortrijk - 24/11/18 - 25/11/18

Programma

LINE-UP

Ω Zenker Brothers (Ilian Tape. DE)
https://soundcloud.com/ilian-tape

Ω Shlømo (Taapion . FR)
https://soundcloud.com/shl-mo

Ω Pilose (Form and Function . BE)
https://soundcloud.com/pilose

Ω Atis (Form and Function . BE)
https://soundcloud.com/atismusic

Aanvang

23:00

Inkom

€10

Locatie/Adres

De Kreun

Bereikbaar

Conservatoriumplein, 8500 Kortrijk

Extra info

Ohm viert zesjarig bestaan én neemt afscheid van hun vertrouwde locatie, De Kreun, met The Zenker Brothers en Shlømo
Op 24 november viert Ohm hun zesjarig bestaan. Een heuglijke gelegenheid maar tegelijk ook een emotionele gebeurtenis aangezien ze op hetzelfde moment hun tweede thuis, De Kreun in Kortrijk, voorgoed vaarwel zeggen. Op de internationale line-up hebben ze niemand minder dan het Duitse duo “The Zenker Brothers” en de Fransman “Shlømo”. Zij maken er ongetwijfeld een bom van een feest van!

In 2012 startten acht onbezonnen maar bovenal gepassioneerde studenten uit Kortrijk het collectief Ohm. In de beginfase was Ohm een radioprogramma dat uitzond op de toen net opgestarte Kortrijkse jongerenradio, Quindo. Elke donderdag namen ze twee uur lang de radiozender over. Bij de opstart presenteerden ze zelf hun favoriete house en techno plaatjes, later kwam er steeds een gast-DJ langs die een interview en een DJ-set bracht. Het radioprogramma evolueerde nadien naar de alom gekende legendarische Ohm-feestjes. Wat begon als een soort kroegentocht, groeide zes maanden later naar een meer dan volwaardig feest in De Kreun.De keuze voor De Kreun als locatie om Ohm-feesten te organiseren was naar verluidt vrij snel gemaakt. Er liep namelijk een samenwerking tussen De Kreun en Quindo, die de Ohm-organisatie meteen met de juiste mensen in contact bracht. Er was voorheen nog geen techno concept in De Kreun en de underground muzieksmaak van Ohm paste perfect bij het alternatieve imago van de zaal. Daarnaast was het gewoon een goeie zet aangezien De Kreun echt wel een fantastische locatie is, niet te groot noch te klein, er is een bom van een soundsystem aanwezig en ze zijn selectief in wat ze doen en met wie. Met andere woorden, een match made in heaven!
Ohm-bezieler, Steven Van Belle, is het daar meer dan mee eens. “Vanaf ons eerste feest sloten we De Kreun in ons hart. Die eerste nacht was zo memorabel en staat nog steeds op mijn netvlies gebrand. We hadden de toen nog volstrekt onbekende Rødhåd uitgenodigd op onze eerste verjaardag. Al vanaf zijn intro voelde je iets speciaal in de lucht hangen. Zijn présence en muziekkeuze in combinatie met onze eerste grote avond en het excitement dat daarmee gepaard ging, hebben gezorgd voor een avond waar nu nog steeds over gepraat wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om te zien dat hij ondertussen één van de grootste techno dj’s in de wereld is geworden.”Nu, zes jaar en meer dan 20 feesten in De Kreun later, kiest Ohm ervoor om een andere weg in te slaan. Heel wat vragen, zoals waarom maar vooral what’s next, rijzen. Steven Van Belle is duidelijk: “We voelen de nood een nieuw en spannend hoofdstuk te starten. Na zes jaar begin je toch wat vast te roesten en we voelden dat de drive er voor onszelf een beetje uitging omdat alles als vanzelfsprekend werd genomen. Daarnaast woont ook niemand van ons nog in Kortrijk, dus werd ook dat verhaal een stuk moeilijker. Al neemt dat niet weg dat het afscheid van ons geliefde ‘Kreuntje’ niet zal gebeuren zonder een traantje weg te pinken.”
Dat het een feest van formaat zal worden, zijn we nu al 200% zeker. Op de line-up staat niemand minder dan The Zenker Brothers, Shlømo, Pilose en Atis. The Zenker Brothers ken je van hun befaamde label ‘Ilian Tape’. Het duo heeft een compleet eigen sound dat gaat van jungle tot dub infused techno. Ook Shlømo mag een plaatsje innemen op de affiche én dat op het perfecte moment aangezien deze Fransman volgende maand met een nieuw album op de proppen komt. Ohm-resident én -bezieler Steven Van Belle, die we allen kennen onder zijn DJ-naam Pilose, mag uiteraard ook niet ontbreken op de line-up. Tot slot mogen we ook het debuut van een nieuw talentje genaamd Atis verwachten. Hij brengt binnenkort zijn eerste plaat uit op het label Form and Function. Een belofte in zijn soort die het ongetwijfeld nog ver zal schoppen.Op de vraag wat er nu op het programma staat is er nog geen 100% duidelijkheid. Steven: “Er is eigenlijk nog geen concreet plan. We gaan de tijd nemen om alles op een rijtje zetten en kijken waar we naartoe willen met Ohm. Het enige wat redelijk vast staat is dat het niet meer in Kortrijk zal zijn. Hoewel we hier een prachtige tijd beleefden, hebben we het gevoel dat de muziek die wij willen brengen hier toch iets moeilijker past. Volgens ons is er een betere match met grootsteden als Gent of Brussel. Maar hoe we alles concreet gaan invullen, weten we dus nog niet. Tijd brengt raad, is het niet?!”
LINE-UP

Ω Zenker Brothers (Ilian Tape. DE)
https://soundcloud.com/ilian-tape

Ω Shlømo (Taapion . FR)
https://soundcloud.com/shl-mo

Ω Pilose (Form and Function . BE)
https://soundcloud.com/pilose

Ω Atis (Form and Function . BE)
https://soundcloud.com/atismusic

TICKETS

Early Resistance: €7,50
Normal Resistance: €10,00
Heavy Resistance: €15,00
Late Resistance (aan de kassa): €20,00

Tickets zijn online verkrijgbaar: https://6yearsohm.eventbrite.be

PRAKTISCHE INFO

Deuren: 23:00 – 07:00
Adres: De Kreun - Conservatoriumplein 1 8500 Kortrijk


© 2018 - WaarNaarToe
[1826 evenementen]